Aurobindo, Sri, Alfassa, Mirra

Page 1 of 1:    3 Items

Aspiratia. Rugaciunea si Japa. Yoga. Meditatia

Aspiratia. Rugaciunea si Japa. Yoga. Meditatia£2.95


Autor(i): Aurobindo, Sri, Alfassa, Mirra

Editura: Mar

Adevarata aspiratie vine de la psihic; cu un vital purificat si supus psihicului aspiratia devine mai intensa, dar daca vitalul nu este pur, reactia este de intensitate rajasica, de neastampar, nerabdare, depresie si dezamagire. Pentru a ajunge la adevar si esenta trebuie sa fim pregatiti sa renuntam mai intai la orice forma de atasament. Nu renuntarea exterioara este cea mai importanta, ci renuntarea interioarapag. Rugaciunea ne ajuta sa stabilim mai intai o legatura pe un plan mai jos, unde inca mai exista egoism si amagire; insa dupa o vreme vom putea sa depasim acest plan si sa ne inaltam spre adevarul spiritual. Sufletul se indreapta spre Sufletul-Mama cu toate neimplinirile si sperantele lui, iar Mama Divina cauta sa il aline cu iubirea care ii izvoraste din inima. Acesta este locul in care iubirea este la ea acasa, locul in care ne intoarcem din peregrinarile noastre, unde ne aflam in sfarsit odihna. Aspiratia e cea mai importanta; un univers incremenit in perfectiune eterna ar fi lipsit de bucuria progresului. Yoga nu poate fi urmata fara o desteptare prealabila a intregii noastre fiinte la o alta existenta, mai spirituala, mai vasta. pag.vorbim de Yoga, dar in alta parte o vom numi altfel, ratiunea de a trai, de exemplu. Iar cei aplecati spre religie pot sa-i spuna altfel, Prezenta Divina, de pilda. Numarul orelor pe care le petreci meditand nu este neaparat un indiciu al progresului spiritual. Adevaratul progres apare abia atunci cand vei constata ca esti in stare sa meditezi fara ca acest lucru sa ti se para un efort. Odata ajuns la acest nivel ai sa vezi ca este mai dificil nu sa meditezi, ci sa te opresti din meditat; devine tot mai greu sa nu mai meditezi, sa nu te mai gandesti la Divinitate, sa te intorci la constiinta obisnuita.
Bolile si sanatatea perfecta. Cauze si remedii. Somnul si visele. Alimentatia

Bolile si sanatatea perfecta. Cauze si remedii. Somnul si visele. Alimentatia£2.95


Autor(i): Aurobindo, Sri, Alfassa, Mirra

Editura: Mar

Vointa atot-facatoare a Domnului este infinita. Oare te poti lasa in voia Domnului cu calm si credinta totala, fara sa-ti fie frica de moarte, si fara sa te gandesti la asta ca la un experiment? Vei afla astfel ca in final puterile Lui sunt mai binefacatoare decat ale unui milion de doctori. Nu trebuie sa te sperie si sa-ti fie frica atunci cand te imbolnavesti; nu trebuie sa fugi ci trebuie sa-ti asumi aceasta problema cu calm, curaj, incredere, trebuie sa ai siguranta ca aceasta boala este o falsitate si ca daca iti intorci chipul in intregime, cu deplina incredere spre Gratia divina, gratia se va cuibari si in celule la fel cum a facut in restul corpului, iar celulele vor impartasi astfel Adevarul si incantarea eterna. Trebuie sa retinem ca importanta e calitatea somnului, nu cantitatea. Pentru a beneficia pe deplin de odihna si relaxare in timpul somnului ar trebui sa ne formam obiceiul de a bea ceva, un pahar cu lapte, supa ori suc de fructe. Toti stim ca pamantul de care nu te ocupi asa cum trebuie este napadit de buruieni. Tot astfel vom ajunge si noi daca nu ne ingrijim de propria persoana. Si nu cred sa existe cineva caruia sa-i placa sa aiba o viata sufocata de buruieni. Prin urmare, sa nu neglijam nimic, deci nici somnul nostru, si sa invatam sa cultivam asa cum trebuie vastul „ogor” pe care ajungem noapte de noapte. Daca mancam prea mult ne ingreunam corpul si il fortam sa ramana asa; daca, dimpotriva, nu mancam suficient ne pierdem puterile si devenim nervosi - de aceea trebuie sa gasim o armonie autentica, un echilibru adevarat intre nevoile trupului si cantitatea de hrana.
Daruire si gratie. Transformarea

Daruire si gratie. Transformarea£2.95


Autor(i): Aurobindo, Sri, Alfassa, Mirra

Editura: Mar

Daruirea activa este atunci cand iti asociezi vointa, cu cea Divina, respingi ce nu este Divin si accepti ceea ce apartine Divinului. Daruirea pasiva este atunci cand totul este lasat in grija Divinului - iar aceasta poate fi facuta de foarte putini, deoarece s-a demonstrat, in practica, ca de fapt te daruiesti unei naturi joase sub pretextul daruirii Divinului. Nu trebuie neaparat ca Gratia sa actioneze intr-un anume mod, astfel incat mintea umana sa poata intelege, de obicei nu se intampla asa. Ea actioneaza in propriul ei mod ?misterios?. La inceput actioneaza in spatele cortinei, punand la cale diferite lucruri, fara sa se manifeste. Mai apoi se poate manifesta, dar sadhak nu intelege foarte bine ce se intampla; iar intr-un final, atunci cand devine capabil, acesta simte si intelege, in acelasi timp, ce se intampla, sau macar incepe sa inteleaga. Unii pot simti si intelege chiar de la inceput sau destul de devreme; dar asta nu se intampla in mod obisnuit. Transformarea implica ca tot acest aranjament pur material sa fie inlocuit de o concentrare de forte cu diferite tipuri de vibratii care substituie fiecare organ cu un centru de energie constienta angrenata de vointa si condusa de o miscare ce vine de sus, din regiunile superioare. Nu mai exista stomac, nici inima, nici circulatie, nici plamani... Toate acestea dispar. Ele sunt inlocuite de un intreg set de vibratii reprezentand simbolurile materiale ale centrelor energetice; ele doar constituie un suport in anumite circumstante, corpul transformat va functiona apoi prin centrii sai energetici reali si nu prin reprezentarile simbolice anterioare ale acestora, componentele corpului primitiv.
 

Page 1 of 1:    3 Items
Cauta in Libraria Libertas
Advanced Search
Categorii
  • Carti